Известие

Collapse
No announcement yet.

дилема, 145-'99 '00 или по-стара, но 1.8 или QV

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• дилема, 145-'99 '00 или по-стара, но 1.8 или QV

аз лично карам VW Jetta 1.8 90k.s, но съм влюбен в 145/146, и мойе би след около 2-3 месеца(дай боже) ще съм собственик на такъв автомобил. Иака ми се естествено да е 99 или 00 госина,. но също така искам и да бъде с 1.8 или 2.0 мотор. Проблема оба4е (като изключим факта 4е все още нямам съответната сума)е, 4е 1999 и 2000 година трудно се намират алфи с тези двигатели, та питането ми е дали да си взема например 1.6 2000-ната годимна, или 1.8/2.0, но '97- ма например. Все ми се иска да е по-новичка колата, ама търся по сайтове , къщи и пазари(по-скоро оглеждам, а не търся - ще запо4на да търся усилено след няколко месеца когато имам парите)та не съм попадал на екземпляр '99, '00 който да е с 1.8 тс или 2.0тс. В крайна сметка кой компромис да направя, по-нова и 120к.с или по-стара но 150 к.с. Благораря предварително! и успях на всички имащи привилегията и удоволствието да карат този темпераментен красив автомобил - надявам се скоро и аз да съм 4аст от Вас!
    VW Jetta 1.8 90 hp - сега
    Устремен да стане собственик на АЛФА

Мое лично мнение е, че годината не е толкова определяща за този автомобил, колкото състоянието. Така че, колега, търси по-запазената, не робувай на години. Иначе за мотор щом искаш по-мощно - QV (2,0)
    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov
      Мое лично мнение е, че годината не е толкова определяща за този автомобил, колкото състоянието. Така че, колега, търси по-запазената, не робувай на години. Иначе за мотор щом искаш по-мощно - QV (2,0)
      Не е само твое
      И аз все си мисля,че дали ще е на 8 или на 10 години колата не е от такова значение-все си е 2-ра ръка :P Както вече каза колегата по-важно е да е запазена и добре поддържана.И не на последно място щом си се спрял на 145/6 трябва да е QV или TI
      155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

Аз съм пред същата дилема, но за 146-ца. Ебаси съвпадението.

Тъпото е, че след 99та са доста по-красиви колите. Броните в цвета на купето, кръглите халогени, отвътре по таблото има едни шукаритетни рингове около скоростомера и оборотомера. Та и аз се чудя, но тъй като не държа да хвърча с колата ми се струва, че 1.6 TS няма да ми е бавна или пък JTD....
        Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
        Mazda 6 2.3 2005
        sigpic

Comment

да, наистина след 99 са по-красиви, трябва да се избере нова(ОТ СТАРИТЕ НОВИ ) и красива или стара но вървежна , макар, че и 1.6 предполагам върви добре! имам няколко месеца да реша
          VW Jetta 1.8 90 hp - сега
          Устремен да стане собственик на АЛФА

Comment

че и 1.6 предполагам върви добре! имам няколко месеца да реша
            Но разхода е като на 2.0
            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от dermeister

Тъпото е, че след 99та са доста по-красиви колите. Броните в цвета на купето, кръглите халогени, отвътре по таблото има едни шукаритетни рингове около скоростомера и оборотомера. Та и аз се чудя, но тъй като не държа да хвърча с колата ми се струва, че 1.6 TS няма да ми е бавна или пък JTD....
              Ринговете не са слагани на всички фейслифтнати. Ако не искаш да хвърчиш, може да хвърляш око и на ЖТД-тата
              _______
              146 JTD - ex
              Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

е да ама като гледам JTD харчи 7 на сто , нема далавера вече с нафтата освен ако не е 1.4Д
                Volvo S80 2.0 T5 180hp
                Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
                Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

Първоначално публикувано от WhitePower
                  е да ама като гледам JTD харчи 7 на сто , нема далавера вече с нафтата освен ако не е 1.4Д
                  7/100, ама къде? Щото на мен ми харчи 9/100 в града и не, че си правят чак такава сметка, но пак е по-далавера от бензина, който под 10/100 може само Професорът да го докара
                  _______
                  146 JTD - ex

Comment

Че 1.6 си е 120 конски сили....малко ли ти се струва...На много коли ще скриваш шапката когато погалиш педала на газта....А и след 1999 г. освен по красивите скоростомери и оборотомери има и махагоново покритие на централната конзола и красива предна решетка....Ако ти попадне такава на добра цена, взимай..не се чуди. Колата радва окото и сърцето...
                    Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Черната Сянка
                    Fiat Brava 1.6 16V ELX '97

Fiat Brava 1.4 12V SX '98 - ex

Comment

Първоначално публикувано от trouble
                      Че 1.6 си е 120 конски сили....малко ли ти се струва...На много коли ще скриваш шапката когато погалиш педала на газта....А и след 1999 г. освен по красивите скоростомери и оборотомери има и махагоново покритие на централната конзола и красива предна решетка....Ако ти попадне такава на добра цена, взимай..не се чуди. Колата радва окото и сърцето...
                      Така е, но ще се чувтвам прецакан от факта, че наистина харчи съвсем малко по-малко от 1.8 или 2.0 ТС, а в поддръжка и консумативи предполгам, няма разлика? А иначе повярвай ми, ако взема хубава Алфа, с махагон първата тема, която ще пусна е "Заменям махагонова конзола за нормална такава". Много, ама много не ме кефи.
                      Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                      Mazda 6 2.3 2005
                      sigpic

Comment

Подръжката на 2.0 е по скъпа от 1.6 и 1.8 и по-точно първоначалното обслужване
                        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

... А иначе повярвай ми, ако взема хубава Алфа, с махагон първата тема, която ще пусна е "Заменям махагонова конзола за нормална такава". Много, ама много не ме кефи.
                          То даже не е истински махагон, а евтина пластмасова имитация
                          _______
                          146 JTD - ex

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy
                            Първоначално публикувано от WhitePower
                            7/100, ама къде? Щото на мен ми харчи 9/100 в града и не, че си правят чак такава сметка, но пак е по-далавера от бензина, който под 10/100 може само Професорът да го докара

Чшшшш ало я ми виж подписа. Аз почвам да се притеснявам и ще я карам на Бобо за диагностика тази кола. Съмнително малко харчи.
                            Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                            ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

дай да си сменим колите за седмица, да видиш как ще се оправи набързо
                              I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                              Roosevelt

Comment

Working...
                              X